web analytics


Podcast

Aflevering 2

In aflevering 2 van de onderwijsoase heb ik een verkennend en boeiend gesprek met Jan Ruigrok over herstelrecht in het onderwijs. 

Jan is trainer en auteur van onder meer het boek ‘In plaats van schorsen’ dat mogelijkheden biedt veilige basis te versterken wanneer deze onder druk staat.

Hoop humor en herstel zijn Jans uitgangspunten. In deze podcast gaat the chief in bath, worden er afspraken gemaakt in vredestijd en mag er strijd geleverd worden zolang die maar groen is en de kracht van het dorp versterkt.

Benieuwd naar meer werk van Jan? Kijk op rigardus.nl

Training volgen in herstelrecht: kijk op https://www.kpcgroep.nl/opleidingen/opleidingsagenda/cooerdinator-herstelrecht-in-het-onderwijs/

Aflevering 1

In aflevering 1 van de onderwijsoase heb ik een diepgaand en vrolijk gesprek met Bregje Pel. Zij is trainer, coach en auteur van ‘Tussen sleur en zwier, over de leraar als mens’.

Zij is een echte verhalenverteller en gebruikt Astrid Lindgrens’ personages Pippi en Annika als metafoor om te beschrijven wat een leraar volgens haar nodig heeft om met zwier voor de klas te kunnen staan en liefdevol om te gaan met de pijn van de sleur.

Benieuwd naar het boek? Het is te bestellen op pelcoaching.nl.