web analytics


Wie ben ik?


Inspiratie

Ooit begon ik als docent over de ‘wat’, daarna werd ik een docent over de ‘hoe’ en nu werk ik vooral met de ‘wie’ vraag. Wie ben jij als professional en als mens?

Mijzelf kennis en theorie eigen maken is mijn passie. Nieuwsgierigheid en ambitie drijft mij. Ik kom uit een familie waar wetenschap, boeken en literatuur overal aanwezig waren. Mij theoretisch verdiepen is mij dan ook met de paplepel ingegoten, dat gaat vanzelf.

Echter in mijn werkzame leven werkte theorie voor mij pas als ik het ook aan mijn lijf had ervaren of kon onderzoeken en uitproberen hoe ik het vertaalde in de praktijk. Toen ik in het hbo ging werken, raakte ik al snel vervuld van alle boeiende onderzoeken die er gedaan worden. Echter zag ik met leden ogen aan dat er maar weinigen zijn die het lukt om de vertaalslag van die prachtige theorie ook uit te voeren en voet aan de grond te krijgen in de praktijk waar het tot zijn recht zou moeten komen. Daarom is dat mijn drijfveer geworden: theoretische inzichten vertalen naar de praktijk en mensen helpen theorie te laten ervaren (waar mogelijk aan het lijf!) en eigen te maken zodat ze er zelf mee kunnen spelen en in variëren. Theorie uit het hoofd, via het hart naar het lijf, de wereld in; daar wil ik aan bijdragen.

Mijn eigen hobby’s zijn altijd op de achtergrond in mijn werk voelbaar:  kunst, verhalen, gedichten, bewegen (yoga, wandelen, hardlopen), theatersport en muziek zet ik daar waar het klopt graag in. Ik hou van diepgang, van dingen aanpakken maar wel met lucht, beweging en het liefst met humor en veel permissie voor fouten maken. Uit de theatersport leende ik  mijn motto’s: ‘fout is goud’ en ja zeggen op alles’: daar nodig ik anderen graag toe uit, zodat ik mezelf er ook elke dag weer in train.

Ik heb mij sinds 2010 geschoold in diverse theoretische stromingen. Lees hier meer over mijn achtergrond.

Theoretische opleidingen die ik volgde na mijn doctoraal Nederlands (UvA) & Eerstegraadsbevoegdheid (VU):

  • 2020-2021 Materclass TA, Phoenix door Sander Reinalda en Alex Lagas
  • 2020-2021 School voor Trainingen, Karin de Galan diverse losse trainingen
  • 2017-2020 Liefdesenergie in de begeleidingskunde: door Piet en Marry Weisfelt
  • 2013-2017 Geweldloze communicatie (Marshall Rosenburg): opgeleid door o.a. Yoram Mosenzon van Connecting to life.
  • 2016-2021 Deep Democracy (Lewis-methode), level 1, 2 en 3 volgde ik bij Jitske Kramer en Frank Weijers van de academie voor organisatiecultuur
  • Level 4 volgde ik bij Yonathan Keren en Level 5 weer bij Frank Weijers.
  • 2016-2017 Herstelgericht werken (Dominic Bartner): trainingen gevolgd bij Jan Ruigrok en Janet Mulder bij ECHO herstelgericht werken in het onderwijs
  • 2016 Habits of the heart: een seminar met Parker Palmer op basis van zijn boek courage to teach (2010) en a hidden wholeness (2004)
  • 2014-2016 Focussen (Gendlin): diverse trainingen gevolgd bij  Rene Maas
  • 2010 -2012 Transactionele Analyse (Berne): ik volgde de opleiding tot councelor bij KPC

Klik hier om te zien met wie ik eerder heb gewerkt.